Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه گفت: امام هادی (ع) مظهر فضایل اخلاقی و الگوی حق‌جویان هستند و در سیره ایشان به ساده زیستی، مناعت طبع، بزرگی و عظمت در سایه عبادت تاکید شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، مشاور استاندار سیستان و بلوچستان در امور روحانیت ضمن تسلیت سالروز شهادت دهمین اختر تابناک امامت، در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: امام هادی علیه السلام در سال ۲۱۲ هجری قمری به دنیا آمدند و از آنجایی که پدر بزرگوارشان امام جواد (ع) در سال ۲۲۰ هجری در سن ۲۵ سالگی به شهادت رسیدند، لذا امامت ایشان در سنین زیر ۱۰ سالگی آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با اشاره به علت مهاجرت امام هادی (ع) به سامرا، اظهار کرد: از آنجایی که امام هادی (ع) نفود بسیار بالایی بین مردم و اهالی مدینه و مکه و منطقه حجاز داشتند، والی مدینه مرتب به حاکم عباسی که پایتختش بغداد بود، نامه می نوشت و خطر نفوذ امام (ع) را به حکومت گوشزد می‌کرد.
 
این کارشناس مذهبی افزود: نامه های عبدالله بن عمرو والی مدینه با نامه های دیگری از افراد با نفوذ و طرفدار بنی عباس مثل امام جماعت مسجدالحرام و امام جماعت مسجد النبی و برخی از معتمدین دیگر تایید می شد که همه این ها به حکومت بنی عباس یقین و اطمینان می داد که وجود امام هادی (ع) در مدینه برای حکومت بنی عباس خطرناک است، بنابراین امام (ع) را به بغداد مرکز حکومت بنی عباس منتقل کردند تا بتوانند ایشان را آنجا کنترل کنند و رفت و آمدشان را تحت نظر بگیرند.
 
وی گفت: وقتی که امام هادی (ع) به بغداد آمدند، آن ها صلاح ندیدند ایشان را در پایتخت نگه دارند، لذا در حاشیه بغداد، یعنی شهر عسکر که امروز به سامرا معروف است فرستادند، منطقه حفاظت شده ای بود که به نوعی امام (ع) را در آنجا در حصر نگه داشتند و در یک پادگان نظامی تحت مراقبت شدید قرار دادند.
 
اصغری حسامیه اضافه کرد: اگر چه امام هادی (ع) در سامرا تحت مراقبت بودند، اما ارتباطات بین مردم و ایشان برقرار بود و حتی اهالی بغداد با وجود این که شیعه نبودند، از حسن برخورد امام (ع)، از علم و آگاهی و معرفت و بصیرتی که داشتند، استفاده می‌کردند، از مشاوره های ایشان در امور مختلف بهره می‌گرفتند، بنابراین گرایش به امام دهم افزایش یافت، به حدی که اطرافیان حکومت به ایشان گرایش پیدا کردند.
 
وی با بیان این که در واقع نفوذ امام هادی (ع) در اهالی عسکر و بغداد و اطراف آن و شهرهای دیگر عراق روز به روز در حال گسترش بود، ادامه داد: در سال ۲۵۳ هجری قمری پسر ایشان به نام سید محمد که بسیار با تقوا و مرد نیکی بود از دنیا رفت، در تشییع جنازه وی جمعیت زیادی شرکت کردند و حتی از منسوبین حکومت و خود بزرگان بنی عباس حضور یافتند.
 
مشاور استاندار در امور روحانیت اظهار کرد: حضور این جمعیت باعث شد، حکومت احساس خطر کند از اینکه امام هادی (ع) در ارکان حکومت هم نفوذ کرده اند، لذا تصمیم گرفتند که ایشان را به شهادت برسانند و کمتر از یک سال بعد از تشییع جنازه سید محمد، امام دهم را نیز به شهادت رساندند.
 
به گفته وی، زیارت سید محمد پسر امام هادی (ع) در مسیر زائران کربلا قرار دارد که به زیارت امام زاده سید محمد معروف است و زائران در این مکان توقف، استراحت و زیارت می کنند و عازم کربلا می شوند.
 
اصغری حسامیه اذعان کرد: وقتی حکومت تصمیم به شهادت امام هادی (ع) گرفت، نکته‌ای که معترض عباسی تاکید می‌کرد این بود که با توجه به گسترش نفوذ بالایی که امام (ع) دارند، نباید به صورت آشکارا به شهادت برسند، بنابراین از این که آقا را ترور کنند یا توسط فردی با شمشیر و خنجر به شهادت برسانند، ابا داشتند، لذا به صورت مخفیانه و با سم ایشان را شهید کردند.
 
 وی گفت: یادگار معروفی که به عنوان یکی از مفاخر شیعه از امام هادی علیه السلام بر جای مانده، زیارت جامعه کبیره است که امام زمان (عج) نیز بر خواندن آن تاکید کردند و از بی‌توجهی برخی از شیعیان به خواندن این زیارت نورانی، گلایه داشتند.
 
این کارشناس مذهبی با بیان این که جامعه کبیره یادگار گرانسنگی از امام هادی علیه السلام برای کسانی است که می خواهند ذوات مقدسه معصومین (ع) را بشناسند، افزود: زیارت جامعه کبیره بسیار معتبر و از جهت مطلب، بسیار غنی و عمیق بوده و یکی از زیاراتی است که معمولاً علما در شرح و معرفی آن علاوه بر این که مقید به خواندن آن بودند، قلم فرسایی کرده و شیعیان را به خواندنش دعوت کردند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جامعه کبیره امام هادی ع بنی عباس سید محمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۵۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب سرپرست حجاج ایرانی به اتفاق آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از کارگزاران و خادمان فرهنگی این حوزه در آستانه اعزام  زائران ایرانی به سرزمین وحی امروز پس از دیدار با مقام معظم رهبری در حسینیه امام خمینی (ره) با حضور در مرقد مطهر امام راحل با آرمان‌های معمار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.

بر اساس این گزارش ، شرکت کنندگان در این آئین معنوی ضمن نثار تاج گل، قرائت فاتحه و ادای احترام به مقام شامخ بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران یاد و خاطره امام خمینی(ره) را گرامی داشتند و با آرمان‌های والای امام راحل عظیم الشان (ره) ، شهدا و رهبر فرزانه انقلاب عهدی دوباره بستند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب در مراسم تجدید میثاق با آرمان های امام راحل در جمع نمازگزاران در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ، از امام راحل عظیم الشان بعنوان احیاگر حج ابراهیمی یاد و ابراز امیدواری کرد که دست اندرکاران حوزه حج و زیارت با تلاش بیشتر دراجرای مسئولیت سنگین انجام فریضه حج ابراهیمی موفق شوند و ایران اسلامی را سربلند نمایند. 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه خدمتگزاران ضیوف الرحمان امسال بدلیل سفر به سرزمین وحی از مشارکت در مراسم سالگرد ارتحال امام امت در ایران عزیز محرومند، افزود: خدا را شاکریم که امروز توفیق دیدار با مقام معظم رهبری و حضور در کنار تربت پاک امام راحل رضوان الله علیه نصیب خدمتگزاران حج شد.

وی به محورهای سخنان مقام معظم رهبری درخصوص شخصیت پیامبر بزرگ الهی حضرت ابراهیم(ع) اشاره کرد و گفت: خداوند این پیامبر عظیم الشان را برای رهایی انسانها فرستاد، هر چند ابراهیم خلیل الرحمان یک پیامبر دل رحم بود ولی در برابر دشمنان خدا از هیچ تلاش و کوششی دریغ نمی ورزید.
   
سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه درآیات الهی بیش از شصت مورد از حضرت ابراهیم(ع) یاد شده است، گفت: در آیات مختلفی به  پاکبازی و عبادت مخلصانه  اشاره شده که زائران  در کنار خانه خدا  می توانند از آن درس بگیرند.

وی با اشاره به اینکه حضرت ابراهیم(ع)  همسر جوان  و طفل شیرخوار خود را برای اینکه نماز برپا شود در سرزمینی بی آب و علائم حیات قرار داد ، قرار گرفتن قبر حضرت هاجر(س) درطواف خانه خدا را یادآور شد و افزود: سعی  صفا و مروه یادگار این بانو است و ایجاد کننده چشمه زمزم هم حضرت اسماعیل با عنایات الهی بوده است.

وی افزود: زائرانی که به بیت الله الحرام مشرف می شوند پس از طواف بر گرد خانه خدا برای عبادت و راز و نیاز با حضرت حق پشت مقام ابراهیم می ایستند و نماز اقامه می کنند گویا به جناب ابراهیم (ع) اقتداء کرده اند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با اشاره به اینکه ابراهیم خلیل الرحمان مامور می شود که خانه خدا را برای طائفین، قائمین و الرکع السجود پاک و پاکیزه کند، اظهار داشت: اینها همه درس آموزاست. 

وی با اشاره به آیه 102 سوره صافات " إِنِّي أَرَىٰ فِي الْمَنَامِ أَنِّي أَذْبَحُكَ فَانْظُرْ مَاذَا تَرَىٰ  قَالَ يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ  سَتَجِدُنِي إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِينَ- ای فرزند عزیزم، من در عالم خواب چنین می‌بینم که تو را قربانی (راه خدا) می‌کنم، در این واقعه تو را چه نظری است؟ جواب داد: ای پدر، هر چه مأموری انجام ده که ان شاء اللّه مرا از بندگان با صبر و شکیبا خواهی یافت" تصریح کرد: حضرت اسماعیل(ع) که پر از خواسته ها و آرزوهای جوانی است در پاسخ پدر، بدون لحظه ای درنگ عرضه می دارد که پدر  دستور خداوند را  انجام دهد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در سخنان امروز خود با اشاره به اینکه زائران باید اخلاص و وحدت را از حضرت ابراهیم(ع) درس بگیرند، خاطرنشان کرد: ایشان با توجه به عملیات ظفرمند طوفان الاقصی  و وعده صادق فرمودند حج پیش رو حج برائت از نسل کشان و کودک کشان ستم پیشه صهیونیست و ارباب  شان آمریکای جایتکار است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روش تربیتی امام خمینی(ره) و نقطه اوج حکومت مهدوی
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ
  • فرونشاندن التهابات اجتماعی و تنش‌های داخلی، ضرورتی امنیتی است
  • غبارروبی و عطرافشانی ضریح مطهر حضرت معصومه (س) + تصاویر
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • تربیت متخصص در علوم مختلف و ساختار سازی شیعه از مهم‌ترین اقدامات امام صادق علیه السلام بود