Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین ادیب یزدی، کارشناس مذهبی و مشاور سازمان صدا و سیما، در رابطه با چگونگی امامت امام علی النقی(ع) گفت:۱۵ ذی الحجه سال ۲۱۲ هجری قمری، مصادف با سالروز ولادت امام الائمه، حضرت علی بن محمد الهادی، دهمین خورشید فروزان سپهر امامت و ولایت الهی است و آقا امام هادی (ع) نیز در سال ۲۵۴ هجری قمری به شهادت رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی عمر شریف ایشان حدود ۴۲سال طول کشید. اما چون پدر ارجمندشان، حضرت امام جواد (ع) در سال ۲۲۰ هجری قمری به شهادت رسیدند امام هادی (ع) در سن ۸سالگی به امامت نائل شدند و به همین دلیل، امامت حضرت، ۳۴ سال به طول انجامید. از اینرو، دوران امامت امام هادی (ع) از بسیاری از ائمه اطهار (ع) بیشتر و علت آن هم شهادت پدر بزرگوارشان در سنین جوانی بود و بدنبال آن، امام دهم (ع) در کودکی به امامت رسیدند.

به گفته این کارشناس مذهبی، فضائل وجودی امام هادی (ع) بی حد و حصر و ایشان، امامی بسیار عظیم الشأن و وارث مولای متقیان، حضرت علی (ع) و اهل بیت علیه السلام بودند که از جمله فضائل حضرت می‌توان به علم، تقوا، زهد، بردباری، مردمداری و... ایشان اشاره کرد که همه این ها نشان می دهد حضرت در زمان خود، شخصیت بی نظیری داشتند؛ به طوری که هر کس فقط یک بار به محضر مبارک امام علی النقی(ع) مشرّف می‌شد و به کلام و منطق ایشان توجه می‌کرد شیفته امام هادی (ع) و طریقت حقّی الهیه‌ی حضرت می‌شد. زیرا ایشان منطق قوی و صبر بسیار زیادی داشتند و همچنین، از صلابت خاصی برخوردار بودند و همه این فضائل حاکی از این است که ا مام علی نقی (ع)، از شخصیت بسیار با ابهت و با عظمتی برخوردار بودند.

 ادیب یزدی می گوید: درمورد شیوه مردمداری امام دهم (ع) باید بگویم که ارتباط ایشان  با مجامع علمی و شیعی، بسیار زبانزد بوده است و همین موضوع می‌تواند سرمشق بسیار خوبی برای عموم اندیشمندان و محققان و نوابغ قرار بگیرد و بدنبال آن، باید به توفیقات بسیار عجیب و بی سابقه امام هادی (ع) اشاره کنم که یکی از آن ها ایجاد شبکه نواب بود که نواب، جمع نائب است و در حقیقت، ایشان با این کار، بدنبال حفظ نهضت پدرشان بودند تا آن را ادامه دهند. از اینرو، حضرت توانستند شبکه نیابت در سراسر عالم اسلام را به وجود آورند؛ به طوری که گاهی تعداد نواب ایشان به ۶۰ نائب از سمرقند، بخارا، خوارزم، نیشابور، ری تا اسکندریه، کوفه، بصره، مدینه و مکه و... می‌رسید.

به گفته این کارشناس مذهبی،  هرجایی که محل قبله و مملکت عظیم اسلامی و موحدین محسوب می‌شد امام هادی (ع) در آن جا نائبی داشتند که آن‌ها فرامین حضرت را به شیعیان منتقل کرده و اهدافشان را با کمال اقتدار پیگیری می‌کردند و نکته حائز اهمیت این که، شبکه نیابت هیچ گاه لو نرفت و تا آخرین دقیقه حیات طیبه امام دهم علیهم السلام با اقتدار وجود داشت و پس از شهادت ایشان هم در محضر و خدمت امام حسن عسکری (ع) بود و درواقع، این ارتباطات و شبکه به صورت معجزه گونه‌ای اداره می‌شد تا جایی که وقتی امام، فرمانی می‌دادند، در مدت زمان کوتاهی در سراسر جهان اسلام مشخص و منتقل می‌شد و مورد بررسی و سماع شیعیان قرار می‌گرفت. این در حالی است که هم امام (ع) و هم نواب، تحت شدیدترین محافظت‌ها و نگهبانی‌ها بودند و به همین دلیل است که به امام هادی(ع) و امام حسن عسکری(ع)، عسکریین می‌گفتند. زیرا مأموران امنیتی تشکیلات خبیث بنی عباس، این دو امام بزرگوار را در زمان حیات و امامتشان، در منطقه حفاظت شده نظامی به شدت زیرنظر داشتند و اجازه نمی‌دادند که شیعیان و حتی خانواده هایشان با هر دو حضرت (ع) ارتباط داشته باشند. هرچند که هیچ یک از توطئه هایشان نتوانستند جلوی ارشاد و حضور امام هادی (ع) در میادین هدایت را بگیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امام علی النقی علیه السلام ولادت امام هادی روایات اسلامی امام هادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۱۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است

 

 




به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان گفت: امام جعفر صادق(ع) بعنوان رئیس مذهب تشیع حق بزرگی بر عالم تشیع دارند که هر کس اندک مطالعه ای در حالات امام صادق(ع) داشته باشد، این مسئله برای او پوشیده نیست.

حجت الاسلام والمسلمین محمد مروارید گفت: سالروز شهادت امام صادق(ع) را تسلیت می گوییم و این امام همام حق بزرگی بر عالم تشیع دارند که هر کس اندک مطالعه ای در حالات امام صادق(ع) داشته باشد، این مسئله برای او پوشیده نیست.

وی با اشاره به تلاش ائمه معصومین(ع) برای انتقال معارف در دوره های گوناگون، تصریح کرد: دین مقدس اسلام در زمان پیامبر اکرم(ص) قوت گرفت و اساس اسلام از طرف پیامبر گرامی اسلام(ص) تبلیغ می شد، بعد از آن جنگ هائی ایجاد شد اما در عین حال در زمان حضرت امیرالمومنین(ع) نیز فرهنگ اسلامی سبب شد نهج البلاغه بعنوان دریائی از علوم و حکمت های اسلامی تدوین و توسط حضرت در جامعه انتشار یابد که از بزرگترین افتخارات می باشد.

استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان با بیان این که این از افتخارات بزرگ هر شیعی می باشد که امام اول او امیر مومنان(ع) است، خاطر نشان کرد: پس از رسول گرامی اسلام(ص) کمالات و ارزش های انسانی از هر امام به امام بعدی علی رغم شرائط سخت دوران انتقال می یابد آنطور که دوران امام حسن مجتبی(ع) نیز مصادف با خلافت معاویه است که انواع ظلم ها را روا داشتند و متاسفانه زمینه ای برای گسترش فرهنگ اسلامی فراهم نشد.

حجت الاسلام والمسلمین مروارید ادامه داد: خون مقدس سید الشهدا(ع) در کربلا زمینه ای کلیدی برای ترویج و بسط دین فراهم آورد و پس از ایشان نیز دوران امام سجاد(ع) سراسر دانایی و علم و دانش است همانطور که صحیفه سجادیه دلیل بر حقانیت امام چهارم شیعیان، حضرت زین العابدین، امام سجاد(ع) می باشد.

وی افزود: پس از این دوران امام باقر و امام صادق(ع) تلاش زیادی در راستای ترویج علمی داشتند آنچنان که هر آنچه امروز مراجع و علمای شیعه دارند، همه بهره مند از دریای علم امام صادق(ع) بوده و هستند.

استاد دروس خارج حوزه علمیه خراسان با بیان این که شیعه و اهل سنت افتخارشان شاگردی امام صادق(ع) می باشد، اظهار داشت: هرآنچه امروز از اصول و اعتقادات، معارف، توحید، نبوت، امامت و ... وجود دارد از امام باقر(ع) و امام صادق(ع) رسیده آنطور که ۴ هزار نفر با حضرت مراوده علمی داشتند و حق بزرگی بر ما دارند.

 

دیگر خبرها

  • آیا بانوان می‌توانند امام جماعت شوند؟ + نظرات مراجع تقلید
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است
  • برپایی دسته عزای شهادت امام صادق (ع) با حضور آیت‌الله‌ وحید خراسانی در قم
  • دسته عزای شهادت امام صادق (ع) با حضور آیت‌الله خراسانی در قم برپا شد
  • علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد